top of page

Lorgues is een mooi voorbeeld van de vele pittoreske dorpjes die deze streek zo kenmerken en ligt ideaal voor het onderzoeken van dit hele gebied. Slaperige marktpleintjes, overgoten met schaduw van eeuwenoude platanen, bruisend van activiteit op marktdagen - de ware Provence. Een pastis op een terrasje, een espresso in een cafeetje, een nauw steegje, een schattig kerkje; dat is de sfeer die u omringt in dit prachtige stukje Provence.

 

Ook Lorgues zelf biedt de toerist de charme van een oud schilderachtig dorpje met een rijk verleden. De stiftkerk, kapelletjes, de overblijfselen van de stadsmuur, de oude poorten, de wachttoren, etc. Lorgues, centrum van productie van wijn en olijfolie. En natuurlijk vindt u in Lorgues vele bakkers, supermarkten, banken, apotheken, postkantoor en restaurants. Daarnaast zijn er talrijke terrassen, restaurantjes en leuke winkeltjes

 

Op dinsdagochtend vindt de wekelijkse Provençaalse markt plaats. Deze markt is zeer uitgebreid, gezellig en druk bezocht; een aanrader om te bezoeken.

 

Tevens leent de directe omgeving van Lorgues zich bij uitstek voor tal van activiteiten zoals kajakken, mountainbiken, golfen, wandelen, tennissen en paardrijden.

 

Ter afwisseling maakt u heerlijke uitstapjes langs lavendelvelden en wijngaarden, naar Draguignan (12 km), naar de schitterende Gorges du Verdon (45 km), het uitgestrekte recreatiemeer Lac de Ste. Croix (38 km), St. Tropez (48 km), cultuur (de Abdij van Thoronet) en natuurlijk naar strand en zee (Fréjus 35 km, Ste. Maxime/Port Grimaud 45 km). Aix en Provence ligt op ca 1,5 uur rijden. Kortom, in Lorgues combineert u in een heerlijk mediterraan klimaat het beste van kust en achterland.

 

De authentieke dorpjes Salernes, Villecroze, Tourtour, Taradeau en Flayosc liggen op slechts enkele kilometers afstand. De stad Draguignan op 12 kilometer.

 

Het enorme stuwmeer Lac de Sainte Croix en Grand Canyon du Verdon liggen op ongeveer 45 km afstand. Het is een schitterend natuurgebied waar vele sportieve activiteiten te doen zijn.

 

 

Gastronomie

Op culinair gebied kunt u in Lorgues volop genieten, want deze streek staat bekend om haar zeer goede restaurants. Maar ook de echte Provençaalse keuken met goede menu’s van rond de € 25,- zijn in de directe omgeving te vinden.

 

Talrijke wijncoöperaties en Domaines treft u hier ook aan. Koop daar uw heerlijke wijn ‘en bouteilles’ of ‘en vrac’ (doos van 5 L / 10 L).

 

 

Het weer in de Provence

Het weer in de Provence wordt gekenmerkt door de vele uren zonneschijn, een uitermate aantrekkelijk klimaat. Op hete dagen wordt u soms aangenaam verrast door een verkoelende mistral, deze kan soms enkele dagen duren. In de zomer schijnt de zon gemiddeld 12 uur.

Het klimaat in het voor- en najaar is zeer aangenaam, van het buitenleven kan met volle teugen worden genoten. De winters zijn zacht, de zon schijnt dan gemiddeld 6 uur.

 

Voor het actuele weerbericht kunt u kijken op: http://france.meteofrance.com/

 

Dubbel klik voor meer foto's.

bottom of page